banner-prinsjesdag-2024
Lange Voorhout

Prinsjesdag dinsdag 17 september 

Wilt u op 17 september 2024 Prinsjesdag van héél dichtbij mee maken? Koop dan hier uw tribune tickets! Onderstaand meer informatie over het programma

17 september 2024

Prinsjesdag dinsdag 17 september

Prinsjesdag is de traditionele start van het parlementaire jaar voor de Eerste en Tweede Kamer in Den Haag. Op de derde dinsdag in september spreekt Koning Willem-Alexander de troonrede uit waarin de regering haar belangrijkste plannen voor het komende jaar bekendmaakt. Voorafgaand aan het voorlezen van de troonrede trekken Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima in de Glazen Koets met een rijtoer van Paleis Noordeinde via het Lange Voorhout naar de Koninklijke Schouwburg waar dit jaar de troonrede zal plaatsvinden.

Wilt u op 17 september 2024 plaats nemen op een van de tribunes op het Lange Voorhout om de glazenkoets en de rijtoer van héél dichtbij mee te maken? Koop dan nu uw tickets voor de oranje tribune! Voor meer algemene informatie over Prinsjesdag klikt u hier.

Bestel hier uw tickets

Tribune programma

10.00 uurTribune open
11.30 uurLange Voorhout dicht - niet meer oversteken
13.00 - 13.20 uurGlazen Koets heenweg van Paleis Noordeinde, over Lange Voorhout naar Koninklijke Schouwburg

met live toelichting door verslaggever ter plaatse
13.25 - 13.45 uurTroonrede (deze is vanaf de tribunes op grote schermen te volgen)
13.50 - 14.00 uurGlazen koets terug vanaf Koninklijke Schouwburg, over Lange Voorhout naar Paleis Noordeinde. Aansluitend vindt de balkonscène plaats.
14.30 uurLange Voorhout weer geopend - oversteken weer mogelijk

Oranje Tribune


Verkeersmaatregelen tijdens Prinsjesdag

 

Tijdens Prinsjesdag zijn sommige straten in de Haagse binnenstad afgesloten en garages beperkt bereikbaar. Geadviseerd wordt om met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Enkele tram- en buslijnen rijden een andere route. Kijk op de website van de HTM voor meer informatie over het openbaar vervoer of op de website van de Gemeente Den Haag voor meer informatie over de bereikbaarheid van de stad.

De gemeente plaatst hekken bij straten die voor Prinsjesdag afgesloten worden. De route van de koets is tussen 12.45 uur en 14.30 uur aan beide kanten afgezet. Voetgangers kunnen de route oversteken bij de vlaggen tot 11.30 uur. Van 11.30 uur tot 14.30 uur zijn de oversteekplaatsen voor voetgangers afgesloten. Let op: u kunt dus tussendoor het terrein niet verlaten.

Bestel hier uw tickets

*bij aanschaf van tribunekaarten gaat u akkoord met onze huisregels.

 


Overige praktische informatie

 

Op het terrein is een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig. Ook zijn er een beperkt aantal rolstoelplekken beschikbaar. Wilt u gebruikmaken van één van deze plekken, neem dan contact met ons op via evenementen@wijzijndb.nl.

De week voorafgaand aan Prinsjesdag wordt het Prinsjesfestival georganiseert. Met het Prinsjesfestival wordt onze democratische rechtsstaat gevierd, want het is een groot goed om in een democratie te leven. Ieder jaar biedt het festival een programma vol feestelijke en inhoudelijke activiteiten. Meer informatie over het Prinsjesfestival en de programmering vindt u hier .

Benieuwd naar alle andere bezienswaardigheden en activiteiten in de stad den Haag, deze vindt u hier.

Gerelateerde evenementen

prinsjesdag-2024